Vakantie!! - Reisverslag uit Cusco, Peru van Joost Gijn - WaarBenJij.nu Vakantie!! - Reisverslag uit Cusco, Peru van Joost Gijn - WaarBenJij.nu

Vakantie!!

Door: Joost

Blijf op de hoogte en volg Joost

24 December 2006 | Peru, Cusco

Jaja, ik heb vakantie. Na het niet lukken van contact maken met mijn begeleider ben ik aan het reizen gegaan. Ik heb maar een maand de tijd dus had een mooi plan gemaakt.

Stom natuurlijk, plannen maken gaat niet, want hier gaat niets zoals geplant. :) Ben dus eerst naar La Paz gevolgen. Geland op het hoogste grote vliegveld ter wereld op 4000 m. hoogte. De stad ligt rond de 3800m. Aangezien Santa Cruz zo rond de 160m ligt ben ik de eerste paar maar gaan aclimatiseren. Das wel nodig ook. Vier dagen lang hoofdpijn gehad en steeds moe geweest. Gelukkig niet echt ziek dus heb nog wel wat van de stad kunnen zien. De stad bevolkt een hele vallei, wanden included en je kijkt dus altijd uit op een stuk van de stad. Je kan ook niet verdwalen, je hoeft alleen maar naar beneden te lopen en je komt bij de hoofdstraat. De stad viel me een beetje tegen; natuurlijk een stuk kouder dan St.Cruz, maar ook vies en te druk.(drukker dan NL) Niet geweldig. Gelukkig zat ik in een heel relaxt hostel met leuke mensen dus heb me best vermaakt.

De laatste dag ben ik gaan mountainbiken. Van ¨the most dangerous road in the world¨ wel te verstaan. Deze naam heeft het gekregen van een amerikaans onderzoek instituut omdat het de meeste jaarlijkse slachtoffers kent. (er zijn maar 2 mountainbikers omgekomen in de laatste 5 jaar, de meeste zijn volgeladen busjes met dronken bestuurders die ervanaf storten) Ervanaf storten ja, want de weg is 3 meter breed en meestal langs een stijle klif. Bedenk daarbij dat ja van 4600m naar 1300m afdaalt over 64km en je hebt een fietsachtbaan. Errug gaaf dus!! Tot 60km/u op het asfalt en tot 40km/u over de grindweg. Een dag vol adreline dus. Helaas ben ik natuurlijk als enige van de 20 gecrasht. :( Ging iets te hard de bocht in. Gelukkig betrof het de bergwand en niet de klif. Heb er alleen een beetje last aan m´n knie aan over gehouden. Het mooie van de route is dat je ook veel verschillende landschappen ziet. In het begin boomloze altiplano en later struiken en nevelwoud. Errug mooi!!!

Daarna wilde ik gaan wandelen vanuit een afgelegen dorpje. (4 uur met een busje, Sorata) Helaas bleek mijn knie nog niet echt genezen dus heb ik maar 1 dag gewandelt. Echt super mooi!!! Elke keer uitzicht over andere valleien. Wel erg blij dat ik terug kon liften. (gratis!! meestal betaal je hier daarvoor en had geen geld bij me) Was overigs de enige toerist in het dorpje. Kon dus kiezen uit 7 hostels en 10 restaurantjes. Allemaal open, maar er zit niemand. Erg apart. :) Ook apart, de helft voor je thee betalen omdat het happy hour is. :S

Ben vervolgens richting Cusco, Peru gegaan om daar kerst en oud en nieuw te vieren. Hier zitten namelijk veeeel touristen en das toch leuker dan een verlaten dorpje. :)!! Ken hier overigs niemand en zit in een practisch leeg hostel. Heb gelukkig een ander druk hostel gevonden waar ik mee kon doen met de kerstmaaltijd. Ben benieuwd. :)

Als het goed is zijn jullie allemaal al uitgegeten. Misschien ook al klaar met de eventuele kadootjes. Ik heb mijn kadootje iig al gehad. Ik heb eindelijk!!! voor het eerst!! Ada kunnen bereiken. Heerlijk een uur gebeld voor de lijn wegviel. (het blijven natuurlijk Zuid Amerika en Afrika) Overigs kennen ze hier Afrika niet zo goed. De gast van het callcenter bleef maar vragen welk land in Zuid-Afrika ik dan bedoelde. :)

Goede kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar alvast!!

Greetz
Joost

• 25 December 2006 - 11:59

Ingrid:

Hoi Joost! Leuk je verhalen steeds te lezen! fijne Kerstdagen en daar en ook alvast een gelukkig Nieuwjaar!
    Groetjes, Ingrid

• 25 December 2006 - 15:41

Ada:

Jaja, was zoooo leuk, mijn kerst kan niet meer stuk. Vette avonturen weer, maar die had ik lekker al gehoord, haha! Dikke kus en de tijd gaat best snel he? xxx

• 25 December 2006 - 17:10

Thérèse:

ook wij vierden kerst anders. Op 1e kerstdag naar het toneel met zijn tweeen. Marie Stuart, vol Europese wijsheden.Leuke kerst, fijn dat je niet alleen zit
    Morgen aan de borrel met je zus en broer én Caspar en Fleur.
    Fijn dat je Ada sprak.
    Liefs van je moeder

• 26 December 2006 - 09:38

Mara:

he joost, jij ook fijne kerst daar. wel fijn dat je ada voor het eerst hebt kunnen bereiken. ik heb ook een paar dagen vrij. wel drie diensten en volgende week 2 januari weer om 9.00 uur van de partij!! maar ik klaag nooit natuurlijk....

nog veel plezier en een goede jaarwisseling daar!
    kus mara

• 27 December 2006 - 17:03

Sita:

heej!heb je het toch een beetje koud met kerst, hoor eigenlijk ook wel :)misschien kom je peter wel tegen, die ging ook O&N in peru vieren. zo'n klein landje ;) veel plezier iig!! koes, sita

• 31 December 2006 - 10:40

Peter Kool:

Hé Joost, wat later dan wij, maar dan ga ook jij het nieuwe jaar in. Alle goeds in het nieuwe jaar. Wij zullen even proosten op de twee afwezigen bij de jaarwisseling. We denken aan jullie!